Hannele Rantala
Jaa Facebookissa
In English
mars-circle

Hylätty

Hylätty

2009

Seinäinstallaatio

Taidejäljennöksiä, valokuvia, kirjeitä, postikortteja, kaninnahkoja, esineitä
Seinän koko: 2,70 metriä x 15 metriä

 

« Palaa teoksen valokuviin

Teosseinälle on kiinnitetty esineitä ja valokuvia, jotka muodostavat työhön useita kerrostumia. Seinän rinnakkaisten järjestelmien verkostossa kaikki osat ovat riippuvaisia toisistaan. Teoksen tummanpunainen pohjaväri antaa perusnuotin työlle, kaikki kuvat ja esineet saavat heijastuksensa siitä. Jokaista osaa työssä voi tarkastella hylätty-käsitteen kautta.

Uusien kuvien rinnastus vanhoihin maalauksiin on eräs teoksen aiheista. Olen valinnut seinälle kymmeniä taidepostikorteista tehtyjä tulosteita. Installaatio tuo näkyviin teoksissa usein piiloon jääviä vaikutteita ja innoituksen lähteitä. Omat valokuvani käyvät vuoropuhelua minuun vaikuttaneiden teosten ja taiteilijoiden kanssa; nykytaide siteeraa ja kommentoi aina myös aikaisempaa taidetta.

Teosseinään kuuluu myös lukuisia hylkääviä päätöksiä, jotka ovat tulleet aikaisempien taideprojektien rahoitushakemuksiin. Jokainen seinällä oleva hylkäyskirje on leimattu punaisella Hylätty-leimalla. Näiden viereen on kiinnitetty päivätyille arkistokorteille kirjoitettuja solvauksia ja kirouksia, joita hylätyn mieleen nousee. Teoksen taustalla kulkee kuitenkin teksti: Aloitan taas, aloitan alusta.

Uutisia
Yhteystiedot