Hannele Rantala
Jaa Facebookissa
In English
mars-circle

Toisella rannalla

Toisella rannalla

2004 –

Valokuvapari, vaihtelevia kokoja

 

« Palaa teoksen valokuviin

Atlantin valtameri, 2006
Teos koostuu neljästä Atlantin rantaviivaa esittävästä kuvaparista. Ensimmäisessä kuvassa aalto lähtee Lissabonista, Portugalista saapuakseen seuraavassa kuvassa New Yorkiin. Aikaa kuvien ottamisen välillä on kulunut useita kuukausia. Kuvien alle on kirjoitettu kuvan ottamisaika, joka samalla on aallon lähtö- ja saapumishetki. Rannalta toiselle kulkevien aaltojen kuvauspaikat ovat Euroopan mantereella Lissabonissa, Bordeauxissa ja Santiago de Compostelassa. Amerikassa saapuvien ja lähtevien aaltojen ranta on New Yorkissa.

Kaikkia näitä kaupunkeja, joiden rannoilta kuvat on otettu, yhdistää historiallisesti siirtolaisuus ja pakolaisuus. Ollaan kummalla puolella merta tahansa, aina jossain on toinen ranta ajatusten, toiveiden tai muistojen kohteena.

Itämeri, 2008
Teos koostuu kolmesta Itämeren rantaviivaa esittävästä kuvaparista. Kuvien aallot lähtevät ja saapuvat kolmen historiallisesti toisiinsa kytkeytyneen maan, Suomen, Viron ja Ruotsin välillä. Itämereltä on yhteys myös Atlantin valtamerelle.

Guadalquivir, 2007
Teos koostuu kahdesta kuvaparista, jotka esittävät Guadalquivir-joen rantaa Espanjassa. Ranskan kielessä toivottomia haaveita kutsutaan joskus nimellä châteaux en Espagne, linnoiksi Espanjassa. Suomeksi niitä sanotaan pilvilinnoiksi. Teoksen kuvissa Sevillan palatsien välinen vesi on liikkumaton. Vain muutama tunti on kulunut kuvien ottamisen välillä. Kuten muidenkin Toisella rannalla -teoksen vesistöt, myös Guadalquivir on yhteydessä Atlantin valtamereen.

Uutisia
Yhteystiedot